beautylifebyhana: Péče o chodidla se značkou Scholl

středa 22. července 2015

Péče o chodidla se značkou Scholl

Krásný den, milé čtenářky!

Dnešní článek bude tématický a bude se týkat péče o chodidla. Péče o chodidla je často mnoha ženami zanedbávána, což dokládají první teplé dny, kdy většina žen vytáhne ze svého botníku sandálky, pantofle či žabky. V pěkných botkách ale nevypadají neupravené nohy zrovna nejlépe. Proto by každý měl alespoň v létě o své nohy více dbát a dopřát jim důkladnou péči. Vždyť nohy nás po celý den nosí, tak bychom jim měli dopřát odpovídající péči.

Mým velkým pomocníkem v péči o chodidla se stal elektrický pilník na chodidla Velvet Smooth. Tento pilník se vyrábí ve dvou hrubostech, jemný (modrý) a hrubý (růžový). Já mám tedy ten hrubší, ale i tak se nemusíte bát, že by byl k chodidlům extra hrubý. Nesnáším klasické pemzy, proto jsem moc ráda, že se na trhu objevily tyto pilníky, se kterými je péče o chodidla daleko snazší a rychlejší. Strojek je na čtyři tužkové baterky a ovládaní je velmi jednoduché, pouze otočíte stříbrným páskem a pilník začne rotovat. Sama naštěstí netrpím na velmi suché nohy, což je asi dáno i pravidelným mazáním chodidel, nicméně teď v létě po nošení balerín, tenisek, sandálků a žabek je kůže na chodidlech více namáhána a místy se mi objeví sušší místa. Na ty je skvělý tento pilník, který suchou kůži pěkně obrousí. Pilník se používá na sucho a nesmí se používat na podrážděnou, bolavou a popraskanou pokožku. Nemusíte se bát, že by to s tímto pilníkem bolelo, suchou kůži odstraní jemně a bezbolestně. Po obroušení je dobré nohy omýt a namazat krémem.


Elektrický pilník můžete zakoupit v drogeriích nebo na internetu. Cena se pohybuje v rozmezí od 750 Kč až 999 Kč. Modrá varianta je o něco levnější.

K mazání chodidel momentálně používám esenciální hydratační krém Scholl Velvet Smooth.


Esenciální hydratační krém je určen pro ty, co nemají rádi mastné krémy na nohy. Krém je velmi lehké konzistence, velmi snadno se roztírá a rychle se vstřebává. Do minuty je naprosto vstřebaný. Dá se tedy používat nejen na noc, kdy se hodí spíše hutné, mastné krémy, ale klidně i přes den. Krém moc pěkně, jemně a nevtíravě voní. Po vstřebání jsou nohy krásně hladké a hydratované. Nicméně krém nehydratuje do hloubky a nedoporučila bych ho pro velmi suchá chodidla. Na ty je vhodnější mastný, hutný krém.


Balení obsahuje pouze 60 ml krému, což je poměrně málo. Cena také není zrovna lidová, prodává se za cenu kolem 150 Kč.

Jak pečujete o svá chodidla?

2 komentáře:

  1. ty jo, tak to se mi líbí... na suché, popraskané a tvrdé paty dost trpím, stačí mi jednou se projít po zahradě bosa a už se musím něčím mazat a změkčovat a tak... takže tohle mi přijde super, až teda na to, že na popraskanou kůži se to nesmí... no, musí se to podchytit včas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je to z bezpečnostních důvodů, aby se Ti do rozpraskané kůže nedostal nějaký zánět, navíc by to bylo asi i bolestivé.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář.