beautylifebyhana: TAG: 40 kosmetických otázek - 1. část (péče o pleť)

sobota 13. července 2013

TAG: 40 kosmetických otázek - 1. část (péče o pleť)

Hezkou sobotu všem,

dnes jsem si pro Vás připravila takové menší počteníčko. Začala se mi líbit myšlenka tagů, proto se s nimi tady na blogu budete teď setkávat trochu častěji. Můžete se těšit na duhový tag, ale jelikož momentálně nejsem tam, kde mám nejvíce svých kosmetických produktů, tudíž bych nemohla vybrat mé nejoblíbenější zástupce dané barvy, přichystala jsem pro Vás tag 40 kosmetických otázek. Rozdělila jsem ho na dvě části 1. péče o pleť a v druhém díle se můžete těšit na odpovědi z oblasti líčení.


Otázky jsem převzala od An.



1. Kolikrát denně si čistíš pleť?

Asi jako většina z Vás, dvakrát - ráno a večer. 


2. Jaký typ pleti máš?

Na tvářích sušší a T-zónu mám mastnější, takže smíšenou. 

3. Který produkt momentálně používáš na odlíčení/čištění pleti?

Momentálně používám duo přípravků od značky L'Oréal Triple active, které jste už na blogu mohly několikrát vidět. Nejdříve se odlíčím pleťovým mlékem a posléze pleťovou vodou, ráno pouze pleťovou vodou. Mimo to používám také odličovač očí, právě teď dvoufázový od Bourjois.



4. Používáš peeling (další otázkou bylo: Jestli ano, tak jaký?)

Peelingy používám zcela výjimečně. Pouze když mám pocit, že potřebuji hlubší vyčištění pleti, což je nárazově zhruba tak jednou za 3 týdny, někdy ani to ne. Většina peelingů mi dráždí pokožku, když už nějaký použiji, tak je to peelingový gel od Yves Rocher, o kterém jsem psala ve článku tady.

5. Jaký pleťový krém používáš?

Snažím se teď přes léto spotřebovat pleťový krém od Nivei pro suchou a citlivou pleť a na noc používám krém Nivea aqua effect pro normální až smíšenou pleť.





























6. Máš pihy?

Mám. Hlavně v létě se mi ze sluníčka objeví na obličeji a pak v zimě zase zmizí. :)

7. Používáš oční krém?

Ještě nedávno bych na tuto otázku odpověděla záporně. Teď už mohu odpovědět ano, používám a používat budu. 

8. Máš nebo si někdy měla problémy s akné?

V období puberty jsem menší problémy s akné měla. Na obličeji se mi pupínky objevovaly převážně na bradě a čele, více se mi jich objevovalo na zádech, ale zase taková hrůza, abych musela vyhledat kožního lékaře, to nebyla. Naštěstí! 

9. Jestli ano, co ti nejvíce pomohlo?

Dlouho jsem používala všelijaké přípravky určené na problematickou pleť, převážně od značky Garnier. Nicméně nic mi nezabralo tak, abych se jich zcela zbavila. Vyřešila to až hormonální antikoncepce. 


Doufám, že jsem Vás neunudila a dozvěděly jste se alespoň něco nového o mně. Příště se můžete těšit na pokračování...

3 komentáře:

  1. ja použivam pleťovú vodu iba večer rano len oplachnem vodou:))

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se zdá, že na mě pleťová voda nemá účinek, jen mi vysušuje pokožku. Docela mile mě překvapila kosmetika misha, mají skvělé čistící gely a nádherně hydratují. Ještě mě zaujala kosmetika Marka Galland ale kvůli ceně si jí zajdu vyzkoušet spíš ke kosmetičce protože vzorky jsem nikde nesehnala :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám pleťové vody už řadu let a na dočištění pleti mi naprosto vyhovují, ani mi nikterak moc nevysušují pleť. Poté stejně nanáším pleťový krém.

      Vymazat

Děkuji za každý Váš komentář.