beautylifebyhana: Jak bojuji proti nachlazení

čtvrtek 22. prosince 2016

Jak bojuji proti nachlazení

Milé čtenářky,

blíží se nejkrásnější svátky v roce, a proto bych Vám ráda na tomto místě popřála klidné a šťastné prožití vánočních svátků a v novém roce jen to nejlepší. 

Nebudu Vám slibovat, že se tu během Vánoc objeví nějaký článek, protože sama nevím, jak to bude s časem. Do nového roku si často přejeme zdravíčko, rozhodla jsem se proto zařadit článek s tématikou zdraví, tedy konkrétně jak bojuji proti nachlazení. Nikdo z nás nechce být nemocný, a už vůbec ne na Vánoce. Ráda bych se s Vámi podělila o pár mých tipů, jak se nenachladit. 

1) Pobyt na čerstvém vzduchu 
Pobyt na čerstvém vzduchu je zaručenou prevencí proti nemoci. V chladnějším období se tak přirozeně otužujete, což je velmi důležité. Trávit celou zimu v přetopeném panelovém bytě, a pak vyjít ven, je zaručený recept, jak se nachladit. 

2) Nepřetápět místnosti 
S prvním bodem souvisí i vytápění domácnosti. Spát by se mělo v chladnější místnosti. Bude se Vám lépe usínat než v přetopeném pokoji. 

3) Zázvor
Pokud už na sobě cítím nějaké známky nachlazení, lidově řečeno, že "na mě něco leze" sahám nejprve po zázvorovém čaji s medem a citronem. Nevezmu si ale nějaký hotový sáček čaje, ale poctivě nastrouhám kousek zázvoru, zaliji horkou vodou a po zchladnutí přidám citron a med. To mě vždycky zaručeně postaví na nohy. Ale pozor se zázvorem bychom to neměli přehánět a neměli bychom ho konzumovat příliš často. Doporučuje se konzumovat maximálně 4g zázvoru denně. 


4) Ovoce
Ovoce, které je plné vitamínů, konzumuje v zimních měsících ve zvýšené míře téměř každý. Je potřeba si však uvědomit, že přecpávat se ovocem může být spíše ke škodě. Nejen vysoká dávka vitaminů rozpustných v tucích, ale i např. céčka může způsobit zažívací problémy. U každého vitamínu je stanovena doporučená denní dávka a pokud ji překročíme, jsou vitamíny rozpustné ve vodě vylučovány močí. 

5) Doplňky stavy
Pokud není ve Vašich silách zabezpečit dostatečný přísun vitaminů z pestré stravy, můžete užívat některý z doplňků stravy. Ty by však nikdy neměly nahradit pestrou stravu. Na trhu jich je nepřeberné množství. Já mám nejraději želatinové CEM-M gummies, které jsou výborné na užívání. Mají dobrou chuť, jsou želatinové a vždy se těším, až si budu moct dát další. Na zkoušku mám doma i Revital vitamin C cucavé tablety s malinovou příchutí. Vedou u mě ale rozhodně CEM-M. 


6) Möller´s rybí olej 
Skvělým pomocníkem nejen pro zvýšení imunity je i rybí olej. Většina lidí se při představě konzumace rybího oleje zašklebí. Z vyprávění mé maminky vím, že když byla malá musela jíst lžičku rybího tuku a bylo to odporné. Přiznám se, že samotný rybí olej bych asi nepozřela, ale firma Möller´s přišla na trh s ochuceným olejem s citronem. Rybí olej má velmi dobrou chuť, ze které není cítit rybina. S polykáním samotného oleje nemám problém. Olej je cítit spíše po citronech. Přiznám se, že sama nejsem schopná zajistit si dostatečný přísun Omega 3 kyselin prostřednictvím konzumace ryb. Ryby, natož ty bohaté na Omega 3, dvakrát týdně na talíři nemám, proto je vhodné zajistit si přísun jinak. Olej obsahuje vitamíny A, D a E. Vitamín A je při vyšší konzumaci pro tělo nebezpečný, proto je důležité dodržovat doporučenou denní dávku, tedy jednu kávovou lžičku denně. Olej je vhodný i pro děti od 3 let.   


Skleněná lahvička obsahuje kvalitní rybí olej z tresčích jater s citronovou příchutí, který je oceněn několika certifikáty. Výhodou tekuté verze oleje je jednodušší složení a zejména lepší vstřebatelnost v organismu. Pokud si ale netroufáte na tekutý olej, můžete zvolit i kapsle. Po konzumaci oleje nemám žádný nepříjemný pocit v ústech, neříhám a nemám ani jiné zažívací problémy. 


Přínosy konzumace:
  • vitamíny A a D přispívají k normální funkci imunitního systému
  • kyselina DHA přispívá k udržení normální činnosti mozku
  • kyselina DHA je důležitá pro správný vývoj plodu 
  • kyseliny DHA a EPA přispívají k normální činnosti srdce
  • kyselina DHA a vitamin A přispívají k udržení normálního stavu zraku
  • vitamin D přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů 
  • vitamín E přispívá k ochraně buněk před stresem 


Líbí se mi, že značka Möller´s nabízí jak tekutý olej, tak i kapsle a zejména to, že mají ochucenou verzi, která je pro mě snesitelnější. Přítel dříve užíval kapsle od značky Walmark, ale s těmi měl zažívací problémy. S tímto olejem nemáme problém ani jeden z nás. 

Za sebe mohu olej doporučit, není cítit rybinou, má příjemnou citronovou chuť. Lahvička obsahuje 250 ml oleje, který vydrží cca na 50 použití. Podívejte se na všechny dostupné varianty.  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý Váš komentář.