beautylifebyhana: Otestováno: konjakové houbičky

sobota 15. října 2016

Otestováno: konjakové houbičky

Vítám Vás u nové rubriky "otestováno", kde se vždy budu věnovat několika produktům stejného druhu, jednotlivé produkty Vám vždy přiblížím a upozorním na jejich klady a zápory. Výsledkem bude srovnání testovaných produktů a určení toho nejlepšího. Doufám, že se Vám budou tyto články líbit. Rubriku dnes otevírám testováním konjakových houbiček. Na srovnání jsem vybrala 3 houbičky, každou od jiné značky. 


Do testování jsem zařadila dvě konjakové houbičky pro čištění pleti a jednu houbičku na tělo. Konjaková houbička se do testování dostala víceméně náhodu, jelikož jsem v DM hledala malou konjakovou houbičku na obličej, ale měli pouze tu na tělo, tak jsem ji na zkoušku vzala. 

Konjakové houbičky se staly v poslední době celkem hitem, takže je čas Vám prezentovat i můj názor na tyto pomocníky při čištění pleti. Houbička je 100 % přírodní, je vyrobena z houby Konjac. Na trhu se dají sehnat i s různými příměsemi např. s uhlím. Je možné je použít jak na čištění, tak také na masáž pokožky, a to jak s nějakým čistícím gelem/krémem nebo jen tak. Typickou vlastností houby je, že do sebe absorbuje vodu, nejinak je to u Konjac houby. Houbičku je nutné před použitím namočit do vody na cca 3 minuty. V suchém stavu je houbička tvrdá a až po namočení se stane měkoučkou. 

Já používám konjakové houbičky na odlíčení ve sprše a s použitím čistícího gelu. Přijde mi to nejlepší varianta, jak tyto houbičky uplatnit. Odlíčení pouze vodou mi připadá nedostatečné. 


Avon konjaková houbička na pleť (cena 99 Kč)
Houbička má optimální velikost pro použití na obličej. Oceňuji, že houbička má provázek, díky kterému Vám houbička nevyklouzne z ruky a navíc ji za něj můžete pověsit a nechat uschnout. Houbičku je potřeba déle nechat namočenou, než dosáhnete optimální měkkosti. I poté je houbička trochu tvrdší, než ta Ecottols. Houbička dobře pojme a napění gel, krouživými pohyby stáhnu z obličeje veškeré nečistoty. Jelikož není tak jemná, slouží i jako jemný peeling. Pleť je po použití vyčištěná a hladká. Nedoporučila bych ji ale na každodenní použití. Já ji používám tak každý druhý den. 

Shrnutí
Plusy:
+ cena
+ velikost
+ šňůrka

Mínusy:
- delší doba než houbička změkne
- méně jemná


Suchá houbička Avon

Po namočení
Konjakovou houbička od Avonu je po namočení malinko tvrdší než houbička Ecotools, doporučit ji mohu spíše na peelingování obličeje a ne na každodenní čistění pleti. 

Celkové hodnocení: (3/5)



Ecotools konjaková houbička na pleť (cena 235 Kč)
Už na první dotek daleko kvalitnější houbička než ta od Avonu. Rychleji do sebe vsakuje vodu a stává se krásně měkkou. Póry na houbičce jsou malinko větší. Houbička opět krásně vsákne gel a napění ho. Čištění pleti je daleko jemnější a mohu ji doporučit na každodenní čištění pleti. Pleť je vyčištěná, jemná a i při každodenním použití mi nikterak nedráždí pleť. Nevýhodou je, že houbička nemá žádnou šňůrku na pověšení. 

Shrnutí
Plusy:
+ jemnost
+ rychlost změknutí 
+ tvar

Mínusy:
- chybí šňůrka
- cena





Pokud chcete používat konjakovou houbičku při každodenním čištění pleti, tak sáhněte po této houbičce. Oceňuji měkkost, díky které je čištění pleti velmi příjemné.

Celkové hodnocení:  (4/5)



Ebelin konjaková mycí houba (cena 129 Kč)
Tato houbička je na rozdíl od předchozích opravdu velká... jelikož slouží na masírování celého těla. Má i zcela odlišný tvar s vroubky. Po namočení zvětší svůj objem a stane se na tělo velmi příjemnou. Na obličej je trošku hrubší (není na něj primárně určená), ale jako peeling se dá použít. Houba je výborná zejména na promasírování hýždí. Používám ji společně se sprchovým gelem jako klasickou mycí houbu. Houbu můžu doporučit, lehce promasíruje pokožku, tím ji prokrví a v problematických oblastech tak napomáhá v boji proti celulitidě. 

Shrnutí
Plusy:
+ tvar a celkové provedení s vroubky
+ optimální měkkost pro použití na tělo 
+ dostupnost 

Mínusy:
- déle trvá než změkne





Jednoznačným vítězem testování je houbička Ecotools, která je opravdu jemňounká. V tomto případě platí, že cena odpovídá kvalitě. :) 

Závěrem bych doporučila skladovat konjakové houbičky mimo sprchový kout, přeci jen nikdo nechceme, aby se nám v ní množily bakterie. A samozřejmě je pravidelně (cca za 3 měsíce) vyměňovat. 

Používáte konjakové houbičky? 

4 komentáře:

  1. ja som sa do týchto konjakových hubiek zaľúbila :) mám bambusovú z dm-ky, ale určite sa chcem popozerať ešte po ďalších :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám tuto: https://www.dedra.cz/cs/fc77972-konjak-houbicka-aloe?ppk=105319 Pokud použijete pro objednání tento odkaz, vyjde Vás jen na 76 korun.
      Další info na https://www.facebook.com/lucinkyDedra/

      Vymazat
  2. Jako určitě to je zajímavý výrobek, ale podle mě zas to není něco extra co bych musela opravdu mít. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za recenze. Já používám tuto: https://www.dedra.cz/cs/fc77972-konjak-houbicka-aloe?ppk=105319 Pokud použijete pro objednání tento odkaz, vyjde Vás jen na 76 korun.
    Další info na https://www.facebook.com/lucinkyDedra/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý Váš komentář.