beautylifebyhana: Linecké cukroví

pátek 13. prosince 2019

Linecké cukroví


Linecké, další klasika, kterou pekly už naše prababičky. Dodnes se peče snad v každé domácnosti. Sladké, ale zároveň lehce nakyslé díky rybízovému džemu. Pamatuji si, že jsem toto tradiční cukroví jako malá moc nemusela. Vždycky jsme jej měli tvrdé a jednotlivé tvary na sebe nepasovaly. Linecké podle tohoto receptu drží tvar a na jazyku se jen rozplývá. 

Na těsto budeme potřebovat
500 g hladké mouky
320 g másla 
160 g moučkového cukru 
3 žloutky
1 vanilkový cukr
citronová kůra z jednoho citrónu

rybízový džem 

Postup:Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Těsto dáme odležet na několik hodin do lednice, klidně i do druhého dne. Těsto vyválíme na placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 170 °C dorůžova cca 10-12 min. Po vychladnutí slepujeme rybízovým džemem. 



2 komentáře:

Děkuji za každý Váš komentář.