Klasickou verzi brownies jsem pekla již několikrát, ale na tuhle zdravější jsem sbírala odvahu poměrně dlouho. Dezert z fazolí? Jako vážně? Jak to bude chutnat? Obavy byly velké, ale jak se ukázalo, tak naprosto zbytečné. Nemůžete čekat, že jsou tyto brownies tím nejlepším dezertem na světě, ale mně i mému manželovi zachutnaly a určitě jsem je nepekla naposledy.
Na 16 kousků budete potřebovat:
1 plechovka červených fazolí
2 velké zralé banány
2 vejce
80 g vysokoprocentní čokolády (já použila 74%)
4 lžíce holandského kakaa
3 lžíce medu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
Postup
Fazole propláchneme v sítku pod studenou vodou a slijeme. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a banány rozmačkáme vidličkou. Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme dohladka.
Troubu si předehřejeme na 170 °C. Pečící formu o velikosti cca 20x25 cm si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně vlijeme těsto. Pečeme cca 35 minut.
Brownies podáváme s čerstvým ovocem, můžeme dozdobit jogurtem nebo zakysanou smetanou.
To vypadá skvěle! :)
OdpovědětVymazatVítejte u Mišky
Děkuji :)
VymazatVypadá to úžasně, chtěla bych je někdy vyzkoušet :) kamarádka dělala brownies s fazolí taky a moc jí chutnaly :)
OdpovědětVymazatMyGoldenMind
Určitě je vyzkoušej, byla jsem mile překvapena, jak chutnají. :) A navíc je příprava jednoduchá.
Vymazat